CNC tokarenje

Strojna obrada metala tokarenjem uz pomoć suvremene CNC tehnologije garantira veliku preciznost, ponovljivnost i brzinu izdrade dijelova.

 

CNC glodanje

CNC obradni centar je automatizirana glodalica koja omogućuje 2,5D glodanje, precizno bušenje i narezivanje navoja. CNC glodanje s 3 osi pruža mogućnosti za izradu vrlo kompleksnih i tehnički zahtjevnih metalnih dijelova.

 

Laser

„Rezanje laserom je tehnologija koja koristi laser za rezanje materijala. Rezanje laserom se odvija direktnom kontrolom izlazne snage lasera. Materijal se ili topi, ili izgara, ili isparava, ili ga otpuhne mlaz zraka pod pritiskom, ostavljajući visoko kvalitetne rubove reza.

Prednost rezanja laserom, u odnosu na klasično mehaničko rezanje, je prije svega u jednostavnijem stezanju radnog komada i smanjuje se promjena strukture materijala radnog komada jer kod mehaničkog rezanja, alat za rezanje i radni komad su u dodiru. Preciznost rezanja je bolja, budući da se laserska zraka ne troši s vremenom. Smanjena je i deformacija radnog komada nakon rezanja, a rezanje laserom stvara i malu zonu utjecaja topline (ZUT), gdje dolazi do promjene strukture materijala i mehaničkih svojstava. Neke materijale je gotovo nemoguće rezati na tradicionalni način.“

 

CNC savijanje

CNC savijanje je proizvodni proces kojim se savijaju ploče lima pod određenim kutem. Široka paleta prizmi koje se po potrebi mijenjaju omogućavaju savijanje lima pod najrazličitijim kutevima, a u slučaju vrlo kompleksnih oblika radimo i pomoćne alate u našoj alatnici kako bi napravili traženi oblik.

Strojna obrada